Blog »
Fuerteventura - gdzie zjeść?
Restaurante "LA FALUA" w La Lajita
Strona "Fuerteventura - gdzie zjeść?" będzie publikować informacje o restauracjach godnych polecenia oraz przepisy na dania kuchni kanaryjskiej. Znajdziecie tu mini słownik kulinarny który pomoże Wam podjąć decyzję: co zjeść? Jeśli już będziecie wiedzieć co chcecie zjeść, pozostaje pytanie: gdzie zjeść na Fuerteventura? Nie zawsze restauracje położone w "pięknych okolicznościach przyrody" muszą serwować dobre i świeże dania. Na Fuerteventura nie sprawdza się patent, że jak lokal jest pełen ludzi to musi być tam dobra kuchnia. Jest wiele restauracji położonych w pierwszej linii brzegowej z boskim widokiem na ocean i serwujące odmrażane i następnie frytowane produkty. Warto przejść kilkanaście metrów wgłąb i zjeść coś naprawdę pysznego i świeżego, a widokiem oceanu rozkoszować się później. Na Fuerteventura jest wiele restauracji położonych wgłębi wyspy, które serwują przepyszne potrawy np. z koźliny czy baraniny. Generalna zasada: ryby jemy w pobliżu oceanu, a dania mięsne na pewno będą lepsze wgłębi wyspy.
Dzisiaj przedstawiamy restaurację "La Falua" w La Lajita, restaurację jedyną w swoim rodzaju, bo serwującą typowe dania dla kuchni Fuertevenura w polskim wykonaniu.
"La Falua" to restauracja prowadzona prze naszych rodaków, a szef kuchni Tomasz z miasta Łodzi pochodzi...
Calle Tajinaste 11, La Lajita
telefon: 928 34 32 59
Godziny otwarcia:
wtorek - sobota 12:00 - 23:00, niedziela 12:00 - 22:00
Restauracja La Falua w La Lajicie specjalizuje się w daniach z ryb i owoców morza w stylu kanaryjskim z elementami kuchni europejskiej.
Restauracja położona jest w cichej wiosce rybackiej z daleka od hoteli i kurortów. Można tu zjeść fantastycznie przygotowane domowe dania w spokojnej atmosferze i przy dobrej muzyce z widokiem na ocean. Przykłada tu się dużą wagę na pochodzenie produktów wiec dania przygotowywane są ze świeżych wyrobów od lokalnych farmerów i rodzinnych przedsiębiorstw, a ryby pochodzą prosto z oceanu. Polecamy ośmiornicę w stylu galicyjskim lub z patelni. „La Falua” prowadzona jest przez naszych rodaków, więc bez problemu możecie porozumieć się w języku ojczystym. Przepysznie i klimatycznie!!!